Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Макрон призова Нетаняху към диалог с палестинците

Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила изрази мощното си безпокойствие от ситуацията в линията Газа и прикани за разговор за възкръсване на израелско-палестинския кротичък развой в диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, предадоха Франс прес и ДПА.

В телефонния диалог френският президент е осъдил насилието в линията Газа и е подчертал значимостта да бъдат предпазени цивилното население и правото на кротичък митинг, заяви Елисейският замък.

Вчера 60 палестинци бяха убити, а 2400 - ранени при пукотевица на израелски военни и поемане на сълзотворен газ в линията Газа при всеобщи митинги и конфликти при границата с Израел. Протестите бяха ориентирани против откриването на посолството на Съединени американски щати в Ерусалим.
Макрон е повторил пред Нетаняху какъв брой значим е разговорът за възкръсване на израелско-палестинския кротичък развой, съобщи френското президентство.

Вчера френският президент разиска напрежението в Близкия изток с йорданския крал Абдула Втори и палестинския президент Махмуд Абас. В тези диалози той осъди насилието на израелските въоръжени сили против палестинските стачкуващи в линията Газа, като в същото време удостовери поддръжката си за сигурността на Израел, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР