Френският президент Еманюел Макрон е разработил план за разрешаването на

...
Френският президент Еманюел Макрон е разработил план за разрешаването на
Коментари Харесай

Пресата гърми: Ето как френският президент ще реши кризата в Донбас и ще спре войната

Френският президент Еманюел Макрон е създал проект за разрешаването на спора в Донбас, който включва редица взаимни отстъпки сред Украйна и Русия. Даденият проект бе публикуван от украинското издание „ Лига ”. Изданието написа, че първата страница на проекта се състои от многочислени телефонни конференции в нормандския формат, както и базови положения, повтарящи минските съглашения. Първата от петте точки в проекта планува прекратяването на огъня сред всичките страни, втората – изтеглянето на тежкото въоръжение от линия на прикосновение, Макрон също предлага демилитаризиране на пет точки, където най-често се случват конфликтите.
Четвъртата точка гласи, че страните се задължават да спомагат на ОССЕ, задължават се да обезпечат достъп на наблюдаващите без ограничавания. И в умозаключение, страните се задължават да освободят пленниците.

„ И канцлерът на Германия Ангела Меркел, и Макрон, и Порошенко са съгласни с проекта. Липсва единствено единодушието на Путин”, оповестява изданието.

Освен това, в „ проекта Макрон” има спомагателни точки, в частност, съветският президент Владимир Путин би трябвало да се ангажира да анулира своя декрет по отношение на издаването на съветски паспорти на жителите на Донецка и Луганска област. След това Украйна пък ще анулира решението си за обсада на въпросните територии.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР