Френският президент Еманюел Макрон е поканил новият британски премиер Борис

...
Френският президент Еманюел Макрон е поканил новият британски премиер Борис
Коментари Харесай

Макрон звънна на Борис Джонсън и го покани на...

Френският президент Еманюел Макрон е поканил новият английски министър председател Борис Джонсън на посещаване във Франция „ през идващите няколко седмици “, съобщи формален представител на Елисейския замък. Макрон е оправил предлагането по време на телефонен диалог с Джонсън.

По време на диалога френският президент е поздравил английския министър председател за избирането му отпред на Англия и е подчертал френско-британското съдействие в двустранните, европейските и интернационалните въпроси, показва формален френски представител.

Сянката на Брекзит е надвиснала над връзките над Ламанша. В четвъртък Джонсън съобщи в английския парламент, че е призовал Европейски Съюз да „ премисли “ нежеланието си за предоговаряне на договорката по развода с Лондон, контрактувана от неговия предходник Тереза мей, като я назова „ неприемлива “.

Ако това не стане, предизвести той, Англия ще напусне Европейски Съюз без съглашение и разгласи проектите си за „ усилена подготовка “ за овакантяване без договорка на 31 октомври.

ЕС отхвърли предлагането на Джонсън.

Макрон е един от европейските водачи, които желаят Англия да напусне допустимо най-скоро – даже без договорка, в случай че избере това, с цел да не заплашва стабилността и целостта на Европейски Съюз.

Очаква се Джонсън да посети Франция, с изключение на по покана на Макрон, и за срещата на Г-7 в крайбрежния курортен град Биариц на 24-26 август.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР