Френският президент Еманюел Макрон бе засипан вчера с обиди и

...
Френският президент Еманюел Макрон бе засипан вчера с обиди и
Коментари Харесай

Бразилския министър на образованието за Макрон: Той е кретен!

Френският президент Еманюел Макрон бе засипан през вчерашния ден с обиди и нападки в Туитър поради натиска, оказан над бразилския президент Жаир Болсонаро да предприеме дейности против пожарите в Амазония. Един от обидните туитове бе на бразилския министър на образованието Абрахам Вейнтрауб, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Макрон не е на висотата на този спор. Той е просто опортюнистки глупак, който търси поддръжката на френското земеделско лоби ", написа министърът откакто Макрон се опълчи на съглашението за свободна търговия ЕС-Меркосур.

" Франция е страна на крайности. Тя роди мъже като Декарт и Пастьор, само че също и колаборационисти " при нацистите през Втората международна война ", продължи Вейнтрауб. " Французите си избраха слабохарактерен президент. Този глупак Макрон би трябвало да бъде нападнат ", гласи туитът на бразилския министър на образованието.

В петък синът на президента Болсонаро - Едуардо, който е народен представител и евентуално предстоящ дипломат във Вашингтон, препрати в Туитър видеозапис на митинги с прояви на принуждение на " жълтите жилетки " във Франция с текста: " Макрон е глупак ", прибавя Агенция Франс Прес.

Междувременно бразилски военни самолети започнаха да обливат с вода горящите тропически гори в щата Рондония в Амазония, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Вчера в Амазония два самолета С-130 Херкулес започнаха да обливат с вода пламтящите тропически гори, след митинги в редица бразилски градове в отбрана на " белите дробове на планетата ", показва Агенция Франс Прес.

Президентът Жаир Болсонаро е дал позволение да бъдат изпратени военни да се борят с вилнеещите пожари в седем щата в Амазония, в отговор на настояванията за помощ на щатските държавни управления, заяви говорителка на президентството.

Видеозапис, качен в събота вечерта от министерството на защитата, сподели боен аероплан, който изпомпва хиляди литри вода от два големи самолета цистерни и прелита през облаци пушек покрай гората.

Болсонаро разгласи в петък, че военни ще бъдат пратени да се борят със стихията откакто дни наред бе подложен на критика от бразилското общество и от международни водачи, че държавното управление му не прави нищо, с цел да се бори с пожарите, показва Ройтерс. Президентът добави, че е приел предлагането на израелския министър председател Бенямин Нетаняху да изпрати аероплан и профилирана помощ за битката с огъня.

Френският президент Еманюел Макрон от своя страна сподели, че водачите на седемте най-развити индустриални страни са напът да се спогодят по какъв начин да оказват помощ за битка с горските пожари в Амазония и за превъзмогване на провалите от тях, съобщи Ройтерс.

" Наближава моментът, в който ще кажем: дано всички ние да помогнем на страните, ударени от тези пожари ", сподели Макрон пред публицисти в Биариц. Страните от Групата на седемте - Англия, Германия, Италия, Канада, Съединените щати, Франция и Япония - прецизират детайлите на вероятно съглашение за техническа и финансова помощ, добави той.

Френският президент назова пожарите световно изключително състояние, изведе ги отпред в дневния ред на срещата в Биариц и поде полемики за бедствието на вечерята в първия ден на срещата, припомня Ройтерс.

Представител на Европейски Съюз, който пожела анонимност, сподели, че водачите на седемте страни са се съгласили да създадат всичко по силите си, с цел да оказват помощ за справяне с пожарите. Те са дали на Макрон мандат да се свърже с водачите на всички страни в региона на Амазония, с цел да се откри от какво имат потребност, продължи същият източник.

 

G7 nations close to deal on tackling Amazon fires https://t.co/u4fjLHitYp via @ReutersTVpic.twitter.com/HP8FhjGUJj

— Reuters Top News (@Reuters) August 26, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР