Френският премиер Жан Кастекс обяви в четвъртък, че регионът Париж,

...
Френският премиер Жан Кастекс обяви в четвъртък, че регионът Париж,
Коментари Харесай

Франция налага едномесечен локдаун в Париж

Френският министър председател Жан Кастекс разгласи в четвъртък, че районът Париж, северният район О-дьо Франс и няколко други департамента в южната част на Франция ще бъдат блокирани за четири седмици от идните почивни дни, написа " Политико ".

Макрон се стремеше да избегне мярката непременно в опит да отбрани обществения и икономическия живот на страната. „ Разпространението на епидемията очевидно се форсира “, сподели Кастекс пред кореспонденти в четвъртък. „ Това ускоряване наподобява е третата вълна, тъкмо когато се приближаваме до ужасната цифра от 100 000 смъртни случая “.

Премиерът също по този начин разгласи, че имунизациите с " АстраЗенека " ще бъдат обновени още в петък следобяд след съвет от Европейската организация по медикаментите, че имунизацията е „ безвредна и ефикасна “.

Кастекс искаше да избегне думата блокиране, като акцентира ограниченията „ няма да бъдат същите като тези, които наложихме през март и ноември предходната година “.

Новите ограничавания включват затваряне на несъществени магазини, ограничение на пътуването до до 10 километра от домовете и поощряване на отдалечената работа. Пътуването на дълги дистанции от райони под блокиране до други райони също ще бъде неразрешено. Училищата обаче би трябвало да останат отворени, а разходките и упражненията ще бъдат позволени.

В сряда вечерта броят на случаите на COVID-19 доближи над 38 000 през последните 24 часа, счупвайки четиримесечен връх. Това е нарастване от близо 30 000 предходния ден, след седмици, в които броят на случаите се движеше над 20 000.

Лекарите предизвестиха, че отделенията за интензивно лекуване са пренапрегнати и неспешните интервенции са отсрочени в няколко района. В района на Париж броят на пациентите в отделенията за интензивно лекуване доближи 1200 - над 100 % от потенциала на интензивното поделение.

Властите са изключително обезпокоени от ситуацията на лечебните заведения в парижкия район, където се намират една четвърт от пациентите в реанимация. В момента във френските лечебни заведения има 25 000 пациенти с COVID-19.

„ Отделенията за интензивно лекуване в Париж са претъпкани “, сподели Жилбер Дерай, началник на поделение в болничното заведение „ Питие-Салпетриер “ в Париж. „ Стресът е рисков. Всеки ден имаме 100 нови пациенти, признати в реанимация, всеки ден търсим кревати, чудейки се къде ще настаним пациентите “.

„ На прага сме на колапс и сме ужасени, че може да се наложи да стартираме да избираме сред пациентите “, сподели той.

Миналата седмица, в опит да облекчи натиска, здравният министър Оливие Веран разгласи, че лечебните заведения в Ил дьо Франс ще стартират да трансферират „ десетки, даже стотици “ пациенти в други райони, с цел да освободят кревати. Досега обаче единствено 10 пациенти са били преместени, съгласно районния здравен орган ARS, а плануваните влакови прехвърляния са анулирани.

„ Само 10 % от пациентите в реанимация в действителност могат да бъдат преместени и всякога би трябвало да убеждавате родственици да се съгласят да реалокират интубиран пациент на вентилатор на към 600 километра. Картините наподобяват добре по малкия екран, само че няма да решат нищо “.

Съобщава се, че Макрон се пробва да избегне налагане на национално заключване или даже блокиране през почивните дни в района на Париж до сряда.

„ Хората се прибират доста късно всяка вечер, не можем да ги заключим от петък вечер до неделя вечер. Това е живот, който е неосъществим “, сподели той пред локалните кметове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР