Френският премиер Габриел Атал каза в четвъртък, че Франция ще

...
Френският премиер Габриел Атал каза в четвъртък, че Франция ще
Коментари Харесай

Със закон за хранителния суверенитет Франция брани фермерите си

Френският министър председател Габриел Атал сподели в четвъртък, че Франция ще запише правилото на " хранителния суверенитет " в закон , до момента в който разкрива спомагателни ограничения за потушаване на вълненията на фермерите на фона на ескалиращото напрежение вкъщи и в Европа, предава Ройтерс.

Атал направи известието на конференция, като добави, че е нужна повече работа за справяне, а точно във връзка с споразуменията за свободна търговия.

Атал сподели, че е " изключено " Франция да се съгласи на .

Той също по този начин даде обещание, че Франция ще ускори инспекциите за сигурност на вноса на храни, по-специално с цел да се увери, че вносните храни нямат следи от пестициди, които са неразрешени във Франция или Европейския съюз , и сподели, че Франция ще следва европейския правилник за пестицидите

" Няма смисъл да се не разрешават пестицидите във Франция, преди сходни решения да бъдат взети на равнище Европейски Съюз, ние ще прекратим тази процедура, сподели той.

Миналата седмица Атал разгласи първа група ограничения за усмиряване на фермерите - в това число отпадане на проекта за последователно унищожаване на дотациите за селскостопанския дизел - само че
 Фермерите в Европа ускоряват митингите си
Фермерите в Европа ускоряват митингите си

Полицията е арестувала 18 души в сряда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР