Френският премиер Едуар Филип подаде оставка, съобщи Елисейският дворец. С

...
Френският премиер Едуар Филип подаде оставка, съобщи Елисейският дворец. С
Коментари Харесай

Френският премиер подаде оставка, оттегля се и цялото правителство

Френският министър председател Едуар Филип подаде оставка, заяви Елисейският замък. С него се отдръпва и цялото държавно управление.

Президентът Еманюел Макрон е приел оставката. Едуар Филип беше министър-председател на Франция от 15 май 2017 година

Вчера Макрон разгласи, че ще има " нов екип " на държавното управление, потвърждавайки дебата в медиите за идни промени в състава на кабинета, само че без да прецизира дали Филип ще остане министър председател.

" Трябваше да направя избор за потегляне по нов път. Това са нови цели за самостоятелност, преустрояване, помиряване и нови способи за тяхното използване. Зад това ще има нов екип ", споделя Макрон в изявление за медиите, без да дава никакви детайлности по отношение на възможните промени в кабинета.

Говорейки за Едуар Филип, който завоюва изборите за кмет на Хавър в неделя, Макрон акцентира, че е приключил " чудесна работа " от три години.

" Проведохме значими исторически промени - постоянно в доста сложни условия. Той организира значими промени и ние изградихме връзки на доверие, които от избрана позиция са неповторими за историята на Петата република ", акцентира президентът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР