Френският премиер Едуар Филип обяви, че е твърдо решен да

...
Френският премиер Едуар Филип обяви, че е твърдо решен да
Коментари Харесай

Френският премиер не отстъпва от спорната пенсионна реформа

Френският министър председател Едуар Филип разгласи, че е твърдо решен да приключи плануваната пенсионна промяна макар митингите, които тя провокира.

В същото време водачът на Общата конфедерация на труда Филип Мартинез съобщи, че ще се бори до момента в който проектът не бъде отдръпнат.

Френският президент Еманюел Макрон събира довечера на среща министрите, ангажирани с плана, провокирал митинги, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Това става на фона на продължаващата национална стачка, която сковава публичния превоз. В Париж работят единствено две от линиите на метрото, а от шестте влакови линии във френската столица действа единствено една. Протестите са провокирани от желанието на ръководещите да вкарат единни правила за всички специалности и да анулират ранното пенсиониране за избрани специалности като част от тези в железопътния превоз.

" Твърдо решен съм да доведа до дъно тази пенсионна промяна и ще го направя с почитание и отговаряйки на опасенията на хората ", сподели министър председателят пред седмичника " Журнал дю диманш ".

" Ако през днешния ден не приемем цялостна, сериозна и прогресивна промяна, то на следващия ден някои различен ще го направи, само че в действителност брутално ", разяснява Едуар Филип.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР