Френският премиер Едуар Филип изрази твърда решителност да завърши планираната

...
Френският премиер Едуар Филип изрази твърда решителност да завърши планираната
Коментари Харесай

Френският премиер: Ще доведа докрай пенсионната реформа

Френският министър председател Едуар Филип изрази твърда увереност да приключи плануваната пенсионна промяна, само че водачът на Общата конфедерация на труда Филип Мартинез съобщи, че ще се бори до момента в който проектът не бъде отдръпнат. Двамата дадоха изявленията, оповестени през днешния ден и представени от Ройтерс и ТАСС.

Френската транспортна система е парализирана четвърти ден от стачката против промяната.

" Твърдо решен съм да доведа до дъно тази пенсионна промяна и ще го направя с почитание и отговаряйки на опасенията на хората ", сподели министър председателят пред седмичника " Журнал дю диманш ".

" Ако през днешния ден не приемем цялостна, сериозна и прогресивна промяна, то на следващия ден някои различен ще го направи, само че в действителност брутално ", разяснява Едуар Филип.

В петък той разгласи, че на 11 декември (сряда) ще показа подробни параметри на пенсионната промяна, напомня Българска телеграфна агенция.

Филип Мартинез сподели пред същото издание, че неговият профсъюз ще продължи митинга, до момента в който държавното управление не се откаже от проекта. " Ще продължим, до момента в който проектът не бъде отдръпнат ", предизвести профсъюзният водач.

" Нека (Филип) се вслуша в гнева на хората. Нека каже, че единствено идиотите в никакъв случай не трансформират мнението си. Нека се върне в изходна позиция ", декларира Мартинез. По думите му " няма нищо положително " в държавния проект за промяна.

Президентът Еманюел Макрон желае да вкара пенсионна система с равни права за всички и да отстрани подсистемите, при които някои служащи в железопътния превоз и други браншове могат да се пенсионират при започване на 50-те си години, с едно десетилетие преди останалите, напомня Ройтерс.

Тази вечер Макрон ще се срещне в Елисейския замък с министрите, ангажирани с плана за пенсионна промяна, предадоха организациите. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР