Френският премиер Едуар Филип изрази днес сериозно безпокойство от факта,

...
Френският премиер Едуар Филип изрази днес сериозно безпокойство от факта,
Коментари Харесай

Френският премиер изрази тревога от увеличаването на инцидентите, свързани с антисемитизъм

Френският министър председател Едуар Филип изрази през днешния ден съществено безпокойствие от обстоятелството, че случаите, свързани с антисемитизъм в страната, са нарастнали тази година с 69 %, съобщи ДПА.

"Всяка офанзива против някой от нашите жители поради това, че е евреин, още веднъж отеква като тон от чупене на стъкла ", съобщи Филип във връзка 80-ата годишнина от Кристалната нощ, антиеврейския разгром в нацистка Германия.

Френското държавно управление е твърдо решено "да не остава безразлично " към антисемитизма, написа Филип в пост във Facebook.

В министерството на образованието ще бъде основан нов екип, който да реагира на деянията на антисемитизъм в учебните заведения, сподели министър председателят. Правителството има намерение също да прокара законодателство, което да подсигурява, че езикът на омразата ще бъде бързо премахван от уеб страници и обществени медии.

Коментарите на премиера бяха направени, откакто в последните седмици бе обявено за няколко случая на антисемитски графити във френски университети.

Две убийства на възрастни еврейки в Париж, осъществени тази и предходната година, се проверяват като закононарушения от ненавист.

Официалните данни за 2017 година демонстрират, че еврейската общественост във Франция е станала жертва на близо една трета от записаните закононарушения от ненавист, въпреки че евентуално обгръща под 1 % от популацията.

Близо 311 от общо 950 регистрирани произшествия са били избрани като антисемитски. Представители на еврейската общественост споделят, че доста от незначителните произшествия не се записват.

Смята се, че във Франция живее третата по величина еврейска общественост в света, след Израел и Съединени американски щати, макар че не се води публична статистика за религиозния и етнически състав на популацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР