Френският премиер Едуар Филип и цялото правителство подадоха оставка. Тя

...
Френският премиер Едуар Филип и цялото правителство подадоха оставка. Тя
Коментари Харесай

Френският премиер подаде оставка, страната тръгва по нов път

Френският министър председател Едуар Филип и цялото държавно управление подадоха оставка. Тя е призната от президента Еманюел Макрон, оповестиха от Елисейския замък.

В късата декларация не бяха посочени аргументите, само че отдръпването на кабинета беше предстоящо, откакто Макрон даде обещание нов курс през последните две години от мандата си.

Правителството ще продължи да се занимава с “ежедневните въпроси ”, до момента в който не бъде назначено ново такова, добави президентството.

Филип е министър-председател на Франция от 15 май 2017 година

Вчера френският президент Еманюел Макрон разгласи, че ще има “нов екип ” на държавното управление, потвърждавайки дебатът в медиите за идни промени в състава на френския кабинет и не уточнявайки дали Едуар Филип ще остане министър-председател.

“Трябваше да направя избор за потегляне по нов път. Това са нови цели за самостоятелност, преустрояване, помиряване и нови способи за тяхното използване. Зад това ще има нов екип ”, споделя Макрон в изявление за медиите, без да дава никакви детайлности по отношение на възможните промени в кабинета.

Говорейки за Едуар Филип, който завоюва изборите за кмет на Хавър в неделя, Макрон акцентира, че министър-председателят е приключил “чудесна работа ” от три години. “Проведохме значими исторически промени – постоянно в доста сложни условия. Той организира значими промени и ние изградихме връзки на доверие, които от избрана позиция са неповторими за историята на Петата република ”, сподели френският водач. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР