Френският полузащитник Орелиен Чуамени взе титулярното място в националния отбор

...
Френският полузащитник Орелиен Чуамени взе титулярното място в националния отбор
Коментари Харесай

Орелиен Чуамени: Играта ми е смесица между тази на Канте и Погба

Френският полузащитник Орелиен Чуамени взе титулярното място в националния тим на Световните футболни финали в Катар поради травмите на значимите футболисти на този пост - Нголо Канте и Пол Погба, само че не се тормози да поема повече отговорности.

Франция се оправи с 2:0 против Мароко на полуфинала на стадион Ал Байт и ще пази купата си против Аржентина в неделя. Франция стана първият тим, който ще играе два следващи финала на Световно състезание след Бразилия, която загуби през 1998-а и завоюва през 2002-а година. Сега " петлите " обаче могат да се трансфорат в първите, които подвигат над главите си международната купа на две шампионати поред.

След мача Чуамени беше запитан дали се усеща по-удобно в ролята на Канте или в тази на Погба, на което той дава отговор: " И в двете! Понякога моята работа е да лишава някои топки, както през днешния ден, а от време на време имам благоприятни условия да вкарам гол, като предходния мач. Или през днешния ден, когато имах два положителни паса за Килиан Мбапе и Оливие Жиру. Играта ми е може би комбинация сред тази на Канте и Погба ".

" Но не желая да ме разбирате неверно. И двамата са доста огромни футболисти и доста значими за нашия тим. За съжалание, те не са тук с нас тъй като са контузени. Така че ние би трябвало да дадем максимума от себе си, с цел да ги заместим и да помогнем на тима в средата на терена. И считам, че досега се оправяме ужасно ".

Влиянието на полузащитника на Реал (Мадрид) се мери с 65 докосвания на топката нощес против Мароко, което е най-високо достижение за френския тим, колкото има и Антоан Гризман. А Гризман единствен пък има по-голям % точни подавания в мача, до момента в който тези на Чуамени са 83 % от всичките. Другото впечатляващо достижение е осемте точни подавания напред във финалната третина на терена, като пред него са Килиан Мбапе и Юсуф Фофана с по 9.

И без значение от активността му в предни позиции, той не не помни и дилемите си в отбрана с четири пресечени паса на съперника, второто най-хубаво достижение по този индикатор след шестте на Ибрахима Конате. Фофана и Чуамени нямат доста огромен опит дружно в националния тим, само че селекционерът Дидие Дешан счита, че и двамата са се потвърдили на равнище Световно състезание.

" Опитът е значим, само че не е всичко. И двамата имат страхотни качества. И в случай че играят на високо равнище в клубовете си, не е нужно доста, с цел да пренесат представянето си и в националния тим. Имат извънреден капацитет, изключителни качества. Но би трябвало да са по-постоянни. Всички се затрудняваха в мача с Тунис. Фофана да вземем за пример беше доста зле и считам, че имаше неприятен ден, само че през днешния ден против Мароко се показа чудесно. А за мене Мароко е по-динамичен тим от Тунис ", изяснява Дешан.

Самият Чуамени беше запитан какво би трябвало да направи Франция, с цел да спре Меси в неделя. " Какво да създадем ли? Трябва да се пазиме добре. Трябва да покажем най-хубавите си качества, които притежаваме. Това е край на Световно състезание. Да, те имат Меси, само че имат и доста други мощни страни. Всички добре осъзнаваме каква опция ни се отваря. И сме подготвени да напишем история ", съобщи още Чуамени.
 Килиан Мбапе: Хакими, ти влезе в историята
Килиан Мбапе: Хакими, ти влезе в историята

Отново сме на край, споделя нападателят
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР