Френският петел Морис със съдебна победа, която развълнува цялата страна.

...
Френският петел Морис със съдебна победа, която развълнува цялата страна.
Коментари Харесай

Петелът Морис може да продължи да кукурига

Френският петел Морис със правосъдна победа, която развълнува цялата страна. Собствениците на 4-годишната птица завоюваха дело, заведено против тях от техните съседи. Причината - съседите на Морис не желали той да кукурига рано заран.


Запознайте се с Морис. Той е 4-годишен петел, който живее на френския остров Олерон. Както всички представители на своя тип - Морис кукурига рано заран.

Това, обаче, подразнило жителите на прилежащата къща - хора от града, които купили вила до дома на Морис и притежателите му. Съседите завели дело - желали петелът да замълчи. Така Морис се трансформира не просто в въплъщение от плът и кръв на един от знаците на Франция, само че и в знак на конфликта сред градския и селския живот.

Делото провокира мощен отзив по целия свят, а в дома на Морис идват стотици писма в негова поддръжка. Днес съдът реши - петелът има право да кукурига колкото си желае, а притежателите му ще получат обезщетение от 1000 евро.
Корин Фресо, собственичка на петела Морис: Хората не трябва да не помнят, че селото е тъкмо толкоз значимо, колкото и градът. Така звучи провинцията и на който не му харесва, не би трябвало да идва тук.

Това не е единственото сходно дело, заведено във Франция. На съд са изправяни още прекомерно шумни църковни камбани, крави, а единствено преди дни - ято от 50 квакащи гъски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР