Френският парламент прие закон за забрана на използване на мобилни

...
Френският парламент прие закон за забрана на използване на мобилни
Коментари Харесай

Решение: Без телефони и мобилни устройства в класните стаи във Франция

Френският парламент одобри закон за възбрана на потребление на мобилни телефони и други информационни средства в началното и междинното учебно заведение, който бе импортиран от ръководещата партия " Република, напред ", заяви телевизия Бе Еф Ем, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Предложението за възбрана на мобилни телефони в класната стая бе едно от предизборните обещания на президента Еманюел Макрон.

" Изпълнението на тази самодейност ще се отрази удобно на процеса на образование на учениците, ще разреши да се концентрира вниманието им върху образователните предмети и ще сътвори удобна атмосфера за приемане на познания ", съобщи министърът на националното обучение Жан-Мишел Бланкер.

В закона се планува цялостна възбрана на информационни средства в началното и междинното учебно заведение като се изключи случаите, когато смарт телефоните се употребяват за просветителна цел. Това се отнася освен до учениците, само че и до учителите. Правилата може да влязат в действие още през септември.

Според социологически проучвания към 86 % от децата на възраст от 12 до 17 години във Франция употребяват всекидневно смарт телефони, в това число по време на образователните занятия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР