Френският парламент прие решение за повишаването на възрастта за пенсиониране

...
Френският парламент прие решение за повишаването на възрастта за пенсиониране
Коментари Харесай

На френските граждани им се дорева

Френският парламент одобри решение за повишението на възрастта за пенсиониране от сегашните 62 на 64 години, оповестява организация Bloomberg.

Реформата на управляващите планува въвеждането на бална система, която регистрира всеки отработен ден. Това значи анулация на привилегиите за представителите на редица специалности, в това число актьори, адвокати и моряци.
Предложената от френското държавно управление пенсионна промяна, както и в другите страни, е обвързвана с увеличението продължителността живота на индивида.

Към сегашен ден междинната дълготрайност на живота във Франция възлиза на 82 години.

При това стопански дейни са единствено 56% от популацията на страната.

Властите имат намерение по този начин да се оправят с растежа в недостига в пенсионната система и да понижат натоварването на бюджета.
Във Франция възрастта за пенсиониране на мъжете и дамите е изравнена. При това, част от работещите французи остават без привилегии и няма да могат да претендират за предварително пенсиониране.

Против пенсионната промяна стартира национална стачка на 5 декември във Франция. По данни на изданието Le Monde, демонстрации е имало в над 100 града, взели участие са стотици хиляди души.

Инициативата е препоръчана от президента Еманюел Макрон. Към момента той резервира безмълвие по въпроса. Цялото решение на въпроса сега е предадено в ръцете на премиера Едуард Филип.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР