Френският парламент одобри закон, който прави задължителна ваксинацията за медицинския

...
Френският парламент одобри закон, който прави задължителна ваксинацията за медицинския
Коментари Харесай

Франция въвежда ваксинационен пропуск за ресторантите |

Френският парламент утвърди закон, който прави наложителна имунизацията за медицинския личен състав и условие за имунизационен пропуск, с цел да може да се употребяват редица услуги, заяви БНР.

Посетителите на музеи, кина, клубове, фестивали и плувни басейни към този момент не може да ги посещават без имунизационен пропуск или неотдавнашен тест.

От началото на август пропускът ще е нужен и за посещаване на заведения за хранене, както и за пътуването с влакове и самолети. Мерките в закона би трябвало да приключат на 15 ноември.

Ройтерс отбелязва, че дефинитивна " зелена светлина " на гласуваното във френския парламент би трябвало да бъде обещано от Конституциония съд, преди законът да влезе в действие.

Близо 60 % от популацията на Франция е получило минимум една доза от ваксина против КОВИД-19, заяви Франс прес, като се базира на данни, оповестени нощес от здравните управляващи.

" Скоро 40 милиона ще са с първа доза. Напредваме. Да не отслабваме напъните. Ваксинирайте се ", написа в Туитър президентът Еманюел Макрон.

Този предел се чака да бъде преминат през днешния ден, защото над 39,94 милиона французи - 59,2 % от популацията - са получили минимум първа доза от имунизацията, отбелязва организацията.

Пълен имунизационен цикъл са минали близо 50 % /33,2 милиона души/, по данни на здравното министерство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР