Френският папийон е дребна порода кученца, наричани често играчки, защото

...
Френският папийон е дребна порода кученца, наричани често играчки, защото
Коментари Харесай

Заболявания при папийоните

Френският папийон е дребна порода кученца, наричани постоянно играчки, тъй като тежат до 5-10 кг. Малките пухкави сладури са живи, енергични, радостни животни с добър здравен статус.

Ако бъдат гледани и хранени вярно, те могат да радват с наличието си своите стопани от 15 до 18 години. Все отново здравословните проблеми не ги отминават и следва да бъдат следени от стопаните. Ето най-често срещаните заболявания при папийона:

- Дисплазията на петалата е особено заболяване при дребните породи и папийонът не прави изключение. Това е генетично заболяване при папийоните, причиняващо дискомфорт и болежка освен при вървене, само че и в легнало състояние.

- Фрактурите на костите най-често са резултат от пострадвания по време на игри или образование. Нужно е изключително внимание при заниманията с дребния питомец.

- Поради дългата четина, при папийона може да се появи дерматит. Това заболяване е изключително настойчиво и освен основава дискомфорт на дребния домакински питомец поради сърбежите, само че скапва копринената му четина, която се заплита постоянно.

- Проблемите със зъбите на кучето са присъща патология при мъниците и единствено положителната зъбна хигиена и специфичната храна може да предпазят домашния любим или да оказват помощ оздравителните процеси.

- Кучешката епилепсия е друго извънредно неприятно заболяване при папийона. Болестта нормално не е съдбовна, само че е хронична и припадъците постоянно провокират суматоха у стопаните. Това най-често е генетично заболяване.

 Папийон

- Малкото кученце настива и по тази причина е значимо да бъде добре премислено непрекъснатото му място в дома. То не трябва да спи, да се храни и да почива на течение или на студено. Това е стайно куче, което обича да бъде на топло, нищо че от време на време тича и играе на открито през зимата. В такова време е добре да му се поставя дрешка, а също да се предпазят лапичките му с подобаващи обувки за кучета.

- Папийоните не са известни с хранителни алергии, само че в случай че се появи сходно положение, това значи, че стопанинът е сбъркал някъде с храната на своя любим. Корекцията ще реши казуса. Стомашните неразположения обаче се срещат при дребния питомец и най-често са провокирани от препитание.

- Ушни и очни инфекции могат да зародят, в случай че хората не поставят ежедневни грижи за хигиената на очите и ушите на папийона. Папийонът се нуждае от всекидневно разчистване на тези зони.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР