Френският нападател на ФК Созопол Уилфред Гримо, родом от Бенин

...
Френският нападател на ФК Созопол Уилфред Гримо, родом от Бенин
Коментари Харесай

Уилфред Гримо: Благодаря на Созопол, че ми даде шанс да се развивам, очаквам повиквателна за националния отбор

Френският нападател на ФК Созопол Уилфред Гримо, родом от Бенин (Държава в Западна Африка, в която се приказва френски) даде изявление за локална медия. Голмайсторът на " небесносините ", който има осем попадения през есента, разкри, че е доста удовлетворен и щастлив от престоя си в България. Атакуващият играч чака повиквателна за националния тим на Бенин след края сезона.

" Роден съм на 08 октомври 1991г. във Франция. Корените ми са бенински, татко ми се споделя Дамиен Гримо, а майка ми Сониа Гримо. Благодарен съм на управлението на Созопол, че ми даде късмет да се развъртвам, откакто бях подценен в моята страна. Ще дам всичко от себе си, с цел да реализираме задачите с моите съотборници ", разкри Гримо.

През 2008г. Гримо е част от националния тим U17 на Бенин под управлението на селекционера Мойз Екуе. Състезавал се за Люълс (Обединено кралство Англия и Северна Ирландия), където има 11 мача и 7 попадения. Десет години по-късно геният му не остава неусетен и той е притеглен в редиците на Созопол, който се състезава в Трета лига - Югоизток. Талантливият млад нападател се трансформира във водеща фигура на " небесносините ", а след края на есенния дял от шампионата, е номиниран за един от най-хубавите състезатели на " вампирите ". И двата престоя на французина са сполучливи, а той се усеща отлично, помагайки на тимовете да реализират своите цели. Вторият престой в България, в отбора на Созопол е още по-добър, а Гримо разкрива част от своя капацитет. Уил е извънредно бърз с топка в крайници, има нюх за разпространение, може да играе по двата фланга на офанзивата и като плеймейкър зад нападателя. Техничният и еластичен французин играе еднообразно добре с двата крайници, а дрибълът му постоянно носи неприятности за притивниковите защити. Уилфред Гримо наниза хеттрик против Свиленград, а Созопол завоюва с 4:0. Останалите попадения са при успехите вкъщи против Садово с 6:1 и 3:0 със Сокол Марково и при гостуванията на Атлетик Куклен и Миньор Раднево с по 0:1 и семейството на Хасково с 3:1.

Созопол е на трета позиция в шампионата с 38 точки, на три от водача Нефтохимик, като ще продължава да гони " шейховете ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР