Френският моден дизайнер Тиери Мюглер е починал на 73-годишна възраст,

...
Френският моден дизайнер Тиери Мюглер е починал на 73-годишна възраст,
Коментари Харесай

Почина известният френски дизайнер Тиери Мюглер

Френският фешън дизайнер Тиери Мюглер е умрял на 73-годишна възраст, оповестиха негови представители. Той остава в историята с присъщите си кройки с необятни плещи и остри ръбове, въодушевени от блясъка на 40-те и 50-те години на предишния век.

Мюглер е обличал редица звезди, в това число Дейвид Боуи и Лейди Гага, основал е и доста театрални костюми за Бионсе, а пред 2019 година проектира и известната „ мокра рокля “ на Ким Карадшиян за Мет Гала, напомня „ Би Би Си “.

В формалната му страница в Instagram Мюглер е разказан като „ визионер, чието въображение… даде опция на хората по света да бъдат по-смели и да мечтаят от ден на ден всеки ден “. Неговият сътрудник разяснява пред „ Франс прес “, че дизайнерът е умрял от естествена гибел.

Роден като Манфред Тиери Мюглер през 1948 година във френския град Страсбург, до 14-годишна възраст е танцьор в балета на Националната опера на Рейн. Бил е акробат и модел. Отваря първия си бутик в Париж през 70-те години.

Мюглер е прочут със своите театрални дизайни, подчертаващи черти като бедрата и раменете, с дълбоки деколтета и стеснени талии. Връзката му с Боуи е толкоз мощна, че го облича за сватбата му с Иман.

Дизайнерът продава правата върху името си на френската козметична компания Clarins през 1997 година, няколко години след лансирането на парфюма му Angel. Оттегля се от модата към 2000 година, избирайки да основава еднократни модели за Лейди Гага и да работи като креативен консултант на международното турне на Бионсе през 2010-а.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР