Френският моден дизайнер Оливие Лапидюс бе избран за артистичен директор

...
Френският моден дизайнер Оливие Лапидюс бе избран за артистичен директор
Коментари Харесай

Лапидюс - новият артистичен директор на „Ланвен“

Френският фешън дизайнер Оливие Лапидюс бе определен за артистичен шеф на най-старата към момента работеща парижка фешън къща „ Ланвен “. /БГНЕС/

Авангардният дизайнер на високотехнологична мода ще размени на поста Бушра Джарар, която бе назначена през март 2016 за артистичен шеф за женските сбирки. Нейното отдръпване стана по „ взаимно единодушие “ и бе оповестено предишния четвъртък.

Малкопреди това интернет-моделиерът бе основал лична цифрова фешън къща. Тя предлага на клиентите си всеки сезон видео дефиле в интернет, моделите, от което, могат да се купят незабавно.

Оливие Лапидюс е роден и израсъл с модата. Внук е на съветски шивач бежанец и наследник на Тед Лапидюс, който през 60-те и 70-те години стана прочут със своята унисекс мода и стила сафари. Той приключва парижка школа за воден дизайн. След това в продължение на 11 години е артистичен шеф на стилната къща „ Лапидюс “, която стопира да се занимава с висша мода през 2000 година

Заминава да живее в Китай, където печели държавен конкурс и шие облеклата за екипажите на гражданската авиация. Връща се във Франция през 2003 година и се занимава в дизайн на разнообразни категории предмети – от очила, през осветителни тела до мебели. Проектира даже хотел.

Неговата идея, създадена още през 90-те години, е синтез сред висша мода, занаятчийство и промишлени научни лаборатории. Той основава рокли със слънчеви акумулатори, от плодови фибри или с прахуляк от скъпоценни камъни. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР