Френският министър за Европа заяви, че санкциите на ЕС срещу

...
Френският министър за Европа заяви, че санкциите на ЕС срещу
Коментари Харесай

ЕС подготвя санкции срещу Турция

Френският министър за Европа съобщи, че глобите на Европейски Съюз против Турция поради нейната антикюрдска атака в Сирия са " на масата ", откакто европейските страни не съумяха да убедят Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да осъди военните удари от Анкара.
" Очевидно са на масата ", сподели Амели дьо Моншален пред радио France, като посочи, че евентуалните наказателни ограничения поради нахлуването на Турция в Североизточна Сирия ще бъдат разисквани по време на съвещанието на Европейския съвет идната седмица.
Турция започва артилерийски и въздушни удари в сряда против Кюрдските елементи за отбрана на народа (YPG). Това се случи, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изненада съдружниците на Вашингтон в битката против бойците на " Ислямска страна ", като изтегли американските войски по границата със Сирия и Турция.
Припомняме, че късно нощес Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не съумя да реализира единодушие по отношение на мнение за военната интервенция на Турция в Сирия на закрито съвещание за разискване на дейностите ѝ.
Съединени американски щати и Русия постановиха несъгласие на мнението на пет европейски членове - Франция, Германия, Белгия, Англия и Полша, които осъждат интервенцията.
Петимата членове на Европейския съвет, които свикаха срещата в четвъртък от 15 страни-членки приканиха Турция в взаимно изказване " да приключи едностранните военни дейности ". Те обявиха, че интервенцията заплашва напредъка против терористичната формация " Даеш ", макар че една от задачите на интервенцията е да почисти всички останали терористи на групировката от района.
Руският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензия, чиято страна е основен съдружник на Башар Асад, съобщи пред кореспонденти, че всяко изказване на Съвета по отношение на Сирия би трябвало да се занимава с по-широки въпроси, в това число наличието на непознати сили в страната.
Посланикът на Съединени американски щати Кели Крафт на собствен ред съобщи, че президентът Доналд Тръмп " е дал изясненост ", че Съединени американски щати " по никакъв метод " не утвърждават решението на Турция да провежда военно навлизане в Североизточна Сирия.
По думите ѝ Тръмп е подчертал пред турското държавно управление, че то носи " цялостна отговорност " за отбраната на кюрдите и религиозните малцинства, а " неспазването от страна на Турция ще докара до последици ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР