Френският министър на здравеопазването Оливие Веран обяви смекчаване на приложенията

...
Френският министър на здравеопазването Оливие Веран обяви смекчаване на приложенията
Коментари Харесай

Френските власти отстъпиха пред протестите

Френският министър на опазването на здравето Оливие Веран разгласи намаляване на приложенията на здравния пропуск, откакто близо четвърт милион французи стачкуваха в разнообразни градове против тази мярка. Здравният пропуск, който от на следващия ден се вкарва на доста места във Франция, удостоверява приключена скица за имунизация или отрицателен тест за COVID-19 или възобновяване след болестта.

Според Веран валидността на отрицателния тест на неимунизираните към този момент ще бъде 72 часа. Ще могат да се правят независими проучвания, както и антигенни и PCR проби. Пропускът ще се изисква при посещаване в лечебните заведения.

Повечето демонстрации, извършени в над 100 града във Франция в събота, протекоха спокойно. При обособени конфликти с полицията са били арестувани 35 протестиращи. По-малки по мащаб митинги против наложителния здравен пропуск се състояха и в Рим, Милано и Неапол. Зеленият паспорт е наложителен за навестяване на кина, музеи и закрити спортни зали, както и за хранене в затворени пространства на заведения за хранене.

През последното денонощие в Италия бяха регистрирани близо 7000 нови случая на коронавирусна зараза.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР