Френският министър на здравеопазването Анес Бюзен обяви, че първи два

...
Френският министър на здравеопазването Анес Бюзен обяви, че първи два
Коментари Харесай

Смъртоносният коронавирус вече е в Европа!

Френският министър на опазването на здравето Анес Бюзен разгласи, че първи два случая на болест с новия ковид са доказани във Франция. Това са и първите случаи в Европа, предадоха международните организации.

Първият доказан случай е при пациент, признат в болница в Бордо, а вторият е в Париж, посочи министърът. Тя увери, че управляващите ще създадат всичко допустимо, с цел да не се популяризира вирусът.

Здравни специалисти: Коронавирусът е кадърен да убие 65 млн. души

Бюзен добави, че евентуално може да има и други случаи на болест във Франция, съобщи Ройтерс.

Според френски медии при единият от двата случая във Франция - този в Бордо - става дума за мъж, който наскоро се е върнал във Франция от Китай, преминавайки през Нидерландия. Той е от китайски генезис и е бил в Ухан по работа. Живее в Жиронд във Франция. Засега не се знае доста за парижкия доказан случай.

В Съединени американски щати беше регистриран вторият случай на инфектиран с новия ковид от Китай

Досега отвън континентален Китай случаи на болест има в Южна Корея (2 случая), в Съединени американски щати (2 случая), в Япония (2 случая), в Непал (1 случай), Сингапур (1 случай), Тайван (1 случай), Тайланд (4 случая), Виетнам (2 случая), Хонконг (2 случая), Макао (2 случая), напомня Франс прес. В множеството случаи става дума за китайци от Ухан или за локални поданици, които са се завърнали от пътешестване в Ухан - китайския град, откъдето потегли болестта.

Според равносметка на Франс прес инфектираните са общо 830, като множеството от случаите са в Китай. Смъртните случаи са 26. Според равносметка на ТАСС разболелите се са 900.

Учен: Новият ковид може да бъде открит в границите на 3-5 часа

Two cases of coronavirus confirmed in France https://t.co/SZ1zXgaxLx #CoronavirusOutbreak pic.twitter.com/wZVY35AG0Q
— Daily Mail Online (@MailOnline) January 24, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР