Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон вчера връчи оставката

...
Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон вчера връчи оставката
Коментари Харесай

Еманюел Макрон отказа да приеме оставката на вътрешния министър Жерар Колон

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон през вчерашния ден връчи оставката си на президента Еманюел Макрон, който отхвърли да я одобри, заяви Франс прес, като се базира на Елисейския замък.

Колон разгласи на 18 септември, че следващата година ще напусне държавното управление, с цел да се кандидатира за кмет на Лион на локалните избори през 2020 година. Оттогава няколко политици приканиха за незабавната оставка на вътрешния министър.

"В отговор на офанзивите, на които беше подложен министърът откогато удостовери, че ще се кандидатира за кмет на Лион, президентът на Републиката още веднъж му гласоподава доверие и го помоли да остане напълно предан на задачата си за застраховане сигурността на французите ", съобщи източник от кабинета на Макрон.

През последните месеци Колон беше яростно подложен на критика както от дясната, по този начин и от лявата съпротива, които считат за неефективни дейностите му в битката с престъпността и тероризма, напомня ТАСС.

Самият министър съобщи пред в. "Фигаро ", че решението му да подаде оставка не е учредено на персонални претекстове, а на обстоятелството, че имиджът на ръководеното от него министерство може да пострада от продължаващите политически нападки по негов адрес, на които счита, че е подложен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР