Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан заяви днес,

...
Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан заяви днес,
Коментари Харесай

Париж: Позициите на САЩ стимулират хардлайнерите в Иран

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан съобщи през днешния ден, че позицията на Съединени американски щати за Иран ще облагодетелства консерваторите в ущърб на умерените сили в Техеран и ще утежни неустойчивостта в Близкия изток, съобщи Франс прес.

"Тази цялост от наказания, която ще бъде проведена против Иран, няма да насърчи разговора, в противен случай, това ще насърчи в Иран наличието и силата на консерваторите, това ще отслаби президента Хасан Рохани, който искаше да договаря ", сподели Льо Дриан пред радио "Франс Интер ". Той добави, че "в последна сметка има риск тази позиция да изложи района на още по-голяма заплаха ".

Френският външен министър разяснява и визитата на президента Еманюел Макрон в Русия на следващия ден и в петък. Франция разчита на разговор с Русия за доближаване на позициите по международни проблеми, сподели той, представен от ТАСС.

Льо Дриан заключи, че сред Париж и Москва има и различия, и точки на прикосновение. Разногласията касаят в частност тематиката за химическите оръжия и обстановката в Украйна. "Но Русия е огромна страна, тя може да стане сътрудник. Нужно е да се води разговор с нея, с цел да се намерят общи подходи, като не забравяме и за различията ", сподели той.

Льо Дриан означи, че Франция се надява на уточнения от Русия за нейната позиция за извеждане на непознатите войски от Сирия.

На среща със сирийския си сътрудник Башар ал Асад в Сочи предходната седмица съветският президент Владимир Путин сподели, че е належащо задграничните бойци да изоставен територията на Сирия.

Сега Льо Дриан съобщи, че Франция се надява да получи уточнения за войските на кои страни става дума. "В Сирия има доста войски, включително американски, турски, ирански, съветски, има и немного френски военни ", означи той.

Говорейки за различията, които Франция има с Русия, Льо Дриан сподели, че в този подтекст "да се каже дали ще отидем на Мондиала или не е проблем от второстепенно значение ".

По този метод той даде да се разбере, че Париж не желае да бойкотира шампионата, а да води разговор с Москва, отбелязва Франс прес.

Официални представители на Англия няма да посетят Русия по случай Мондиала. Причината е отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, за което Лондон упреква Москва.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР