Френският министър на спорта Роксана Марачиняну заяви, че подновяването на

...
Френският министър на спорта Роксана Марачиняну заяви, че подновяването на
Коментари Харесай

Спортът няма да е с приоритет във Франция

Френският министър на спорта Роксана Марачиняну съобщи, че подновяването на спортните събития в страната не е измежду целите на държавното управление. Франция е в изключително състояние до 11 май поради пандемията от ковид и неотдавна се ускориха спекулациите дали футболната лига на страната може да се възобнови в края на юни. Марачиняну съобщи, че " това, което е несъмнено е, че спортът няма да има приоритет в нашето общество ".

Колоездачната обиколка на Франция беше отсрочена. Тя ще стартира на 29 август и приключи на 20 септември. Финалният ден съответствува със същия ден, в който би трябвало да стартира отсроченото Открито състезание на Франция по тенис.

Марачиняну даде изявление за телевизия " Евроспорт " в сряда вечерта. Тя сподели, че футболните шампионати могат евентуално да стартират през септември или всички мачове да бъдат анулирани изцяло. Остават 10 кръга до края на сезона в първите две футболни лиги във Франция.

Публичните събирания са неразрешени в страната най-малко доникъде на юли, само че Марачиняну сподели, че те могат да бъдат удължени до " най-малко септември ".

Френският министър на спорта е някогашна състезателка по плуване. Тя съобщи, че " няма да настъпи краят на света ", в случай че " Тур дьо Франс " бъде анулиран.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР