Френският министър на спорта Роксана Марачинеану смята, че от края

...
Френският министър на спорта Роксана Марачинеану смята, че от края
Коментари Харесай

Феновете във Франция ще може да се върнат на стадионите в края на юли

Френският министър на спорта Роксана Марачинеану счита, че от края на юли почитателите могат да получат стеснен достъп до стадионите и да участват на спортни събития, оповестява "Екип ".

"Моето предпочитание е да се пуснат почитатели на стадионите, даже и броят им да е стеснен. Защо да не го създадем от края на юли, в случай че е допустимо. Когато видя мачове пред празните трибуни, желая да се позволи най-малко на избран брой фенове. Има федерации, има лиги, които взимат решения, и моята работа е да осигуря осъществяването на тези решения, тъй че всеки да може да се приготви за бъдещите надпревари ", сподели министърът на спорта.

По-рано френският министър председател Едуар Филип разгласи опцията за унищожаване на рестриктивните мерки за осъществяване на спортни събития пред празни трибуни. "Най-големият ни съперник е скупчването на огромен брой хора, рискът е още по-голям, в случай че те се организират в затворени пространства. При осъществяване на мероприятия навън ще бъде избран предел от 5000 души, който може да бъде понижен от локалните управляващи, в случай че е належащо. В затворени пространства уредниците ще би трябвало да обезпечат прецизно съблюдаване на всички санитарни правила ", сподели министър председателят.

Заради пандемията от ковид френското футболно състезание беше прекратено след 28 от общо 38 кръга, а Пари Сен Жермен беше разгласен за първенец. Заради пандемията беше анулиран Гран При на Франция във Формула 1, а Откритото състезание на Франция по тенис беше отсрочено за края на септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР