Френският министър на икономиката Брюно Льо Мер заяви, че Германия

...
Френският министър на икономиката Брюно Льо Мер заяви, че Германия
Коментари Харесай

Франция призова Германия да облекчи правилата за износ на оръжие

Френският министър на стопанската система Брюно Льо Мер съобщи, че Германия би трябвало да облекчи прецизните си правила за експорт на оръжие за страни отвън Европейски Съюз, с цел да помогне на отбранителната промишленост, съобщи Ройтерс.

Франция се оплаква, че взаимните планове за произвеждане на оръжие се бавят заради отхвърли на Берлин да позволи издаването на позволения за експорт на оръжие за Саудитска Арабия, която е значим клиент. През ноември Германия реши да откаже издаването им поради убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги в консулството на Рияд в Истанбул. Германските управляващи не не разрешиха публично осъществяването на утвърдени покупко-продажби, само че приканиха промишлеността да се въздържа от сходни доставки занапред нататък.

" Безполезно е да се създават оръжия посредством усъвършенстваното съдействие сред Германия и Франция, в случай че не можем да ги изнасяме ", съобщи Льо Мер пред в. " Велт ам зонтаг ". " Ако желаеме да сме конкурентноспособни и ефикасни , би трябвало да можем да изнасяме за страни отвън Европа ", добави той.

Френският министър на стопанската система акцентира, че Франция също има релативно строги правила за експорт на оръжие . " Надяваме се, че ще успеем да реализираме съглашение с Германия по този жизненоважен въпрос ", добави той.

Германия и Франция работят по взаимно предложение за създаването на правила за износа на оръжие за страни отвън Европейски Съюз. През януари немската канцлерка Ангела Меркел съобщи, че съюзът би трябвало да ускори съдействието в региона на защитата и изключително в региона на създаването на оръжейни системи, предупреждавайки германците, че може да се наложат взаимни отстъпки със строгите правила за експорт на оръжие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР