Френският Лион спечели с 1:0 гостуването си на ЦСКА в

...
Френският Лион спечели с 1:0 гостуването си на ЦСКА в
Коментари Харесай

Лион бие само в Европа, надви и ЦСКА на Георги Миланов

Френският Лион завоюва с 1:0 гостуването си на ЦСКА в Москва и взе скъп задатък преди реванша идната седмица във Франция в осминафиналите от Лига Европа. В съветския отбор 73 минути като титуляр изигра българският национал Георги Миланов.

Оказва се, че в последно време „ хлапетата” бият единствено в този евротурнир, откакто го направиха на два пъти против Виляреал в предишния кръг /3:1 и 1:0/. В шампионата на Франция от последните 7 мача в 6 са без победа, като от тях четири са загуби.

Първото полувреме предложи равностойна игра, в която руснаците имаха по-голям % притежаване на топката /54/, само че пък рядко стигаха до обстановки. Две бяха по-опасните в тази част от дуела. В 17-ата минута Муса при нуди вратаря на французите Лопес да се намесва и да парира.

В 35-ата минута Головин опитва от 25 метра шанса си, само че Лопес отклони в корнер. Като цяло обаче Лион успяваше да държи съветските нападатели надалеч от вратата си.

В 62-ата минута Мемфис Депай извърши специалитета си директен свободен удар, само че и Акинфеев се прояви отлично, избивайки в ъглов удар.

В 68-ата имнута Лион получи правото да извърши различен корнер и тогава пристигна моментът на гостите да рликуват. Марсело скочи над всички и забоде топката във вратата на ЦСКА – 0:1.

В 80-ата минута Мариано опитва шанса си отдалеко, само че Акинфеев внимаваше и парира.

В 89-ата минута Антони Лопес насочи избави подъл изстрел с глава и резервира вратата си без гол.

Така Лион излезе изсъхнал от минус 8-градусовия мраз в съветската столица и влиза с огромни очаквания в реванша.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР