Френският лидер Еманюел Макрон предупреди, че трябва да се избягва

...
Френският лидер Еманюел Макрон предупреди, че трябва да се избягва
Коментари Харесай

Макрон реагира на коментарите на Байдън за "касапина" Путин

Френският водач Еманюел Макрон предизвести, че би трябвало да се заобикаля ескалация на спора в Украйна посредством думи или дейности, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова съветския си сътрудник Владимир Путин " касапин ", който " не може да остане на власт ".

Помолен да разяснява изказванията на Байдън в последния ден от визитата му в Полша в събота, Макрон съобщи, че персонално той " не би употребявал такива думи ".

 

Френският водач съобщи пред телевизионния канал France 3, че възнамерява да беседва с Путин за обстановката в Украйна през идващите два дни. Той съобщи, че задачата му е " да реализира първо преустановяване на огъня, а по-късно цялостно евакуиране на [руските] войски с дипломатически средства "

" Ако желаеме да реализираме това, не можем да ескалираме нито с думи, нито с дейности ", акцентира Макрон.

По-рано Байдън назова Путин " касапин ", откакто посети стадион във Варшава, където са настанени украински бежанци. В речта си по-късно същия ден президентът на Съединени американски щати съобщи: " За Бога, този човек не може да остане на власт ".

 

Впоследствие представители на Съединени американски щати прецизираха, че Байдън не е призовавал за промяна на режима. Неназован чиновник на Белия дом съобщи пред медиите, че президентът е излязъл отвън сюжета, когато е произнесъл противоречивата имитация.

 

" Един народен водач би трябвало да резервира самообладание ", означи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на думите на Байдън. " Личните обиди стесняват опциите за съдействие сред Москва и Вашингтон ", добави той.

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР