Френският квинтет "Мурагес", "Кьолнски виртуози", Брас квинтет от Кралския Концертгебау

...
Френският квинтет "Мурагес", "Кьолнски виртуози", Брас квинтет от Кралския Концертгебау
Коментари Харесай

Знаменити музиканти ще участват в Международния фестивал Дни на музиката в Балабановата къща в Пловдив

Френският квинтет "Мурагес ", "Кьолнски виртуози ", Брас квинтет от Кралския Концертгебау оркестър, световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова, звездното дуо Светлин Русев - Евгени Божанов са измежду популярните музиканти, които ще вземат участие в есенното издание на елитния Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща "- Пловдив, оповестяват от пресцентъра на община Пловдив.

Фестивалът е троент притежател на документ за качество "Европейски фестивал " на ЕФА и ще бъде открит на 14 септември от квинтет "Мурагес ".

Сред именитите солисти е Красимира Стоянова, чието име е на афишите на най-престижните оперни театри в света, измежду които са Виенската Щаатсопер, Ковънт Гардън - Лондон, Миланската Скала, Метрополитън опера - Ню Йорк, популярният контрабасист Роман Патколо. В качеството си на възпитател Стоянова показва на подиума на фестивала млади перспективни артисти, определени и стартирани персонално от нея - подобен е образът на концерта с нейното особено присъединяване на 21 ноември.

Според уредниците на фестивала, тази година е изключително значима за България и Япония, когато се означават три годишнини в двустранните ни връзки. това са 80 години от определяне на дипломатическите връзки, 60 години от тяхното възобновяване и 110 години от началото на формалните контакти сред двете страни. На тези юбилеи е отдаден концертът "Цветът на вишната ", в който ще вземат участие Шиня Оно - гайда (Япония), Мила Павлова - флейта, Нели Андреева - вокал и Маргарита Илиева - пиано.

Един от безспорните акценти в юбилейната десета година на "Дни на музиката в Балабановата къща " е и концертът на звездното дуо Светлин Русев - цигулка и Евгени Божанов - пиано, театрално партньорство, основано и осъществено с голям триумф за първи път точно на сцената на Фестивала, допълват от културния отдел на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР