Френският курорт Биариц се готви за срещата на Г-7. Властите

...
Френският курорт Биариц се готви за срещата на Г-7. Властите
Коментари Харесай

Мерки за сигурност и очаквания от срещата на Г-7 в Биариц

Френският курорт Биариц се готви за срещата на Г-7. Властите вземат драконовски ограничения за сигурност. Противниците на Г-7 стартират да се събират от на следващия ден - домакините дават обещание да не позволен вълнения, каквито нормално съпътстват форума.

 © БГНЕС
Биариц е усърдно предпазен. Известният френски курот на Атлантическото крайбрежие, на към 30 км от испанската граница приема през уикенда държавните и държавни ръководители на групата на седемте или най-големите стопански системи в света.

Френският парламент гласоподава за организацията на форума бюджет от 36 милиона и 400 000 евро. 13 000 полциаи ще наблюдават за реда, военни ще следят границите, ще им оказват помощ и техни испански сътрудници.

Центърът на Биариц е разграничен на синя и алена зона, в които се влиза със специфична акредитация.
Кристоф Кастанер, министър на вътрешните работи на Франция: Дебат и политически несъгласия за изцяло законни, не и насилието.Трябва да бъде доста ясно - няма да толерираме никакво принуждение. Ако настъпи такова, ще отговорим тутакси. Нашата задача е да разпръснем неотложно всякакво скупчване на тълпи и да арестуваме тези, които провокират вълнения.
Властите освободиха петима души, които призоваваха към офанзиви против хотел на представителите на жандармерията. Смята се, че те са членове на придвижването " Блак блокс ", което съставлява радикални антиглобалисти. Арестите им бяха в границите на ограниченията за сигурност за срещата на върха.

Предишният конгрес на Г-7 беше в Канада.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР