Френският крайнодесен кандидат-президент Ерик Земур беше признат днес за виновен

...
Френският крайнодесен кандидат-президент Ерик Земур беше признат днес за виновен
Коментари Харесай

Френски съд призна Ерик Земур за виновен за слово на омраза

Френският крайнодесен кандидат-президент Ерик Земур беше приет през днешния ден за отговорен за разпалване на расова ненавист по отношение на негово изявление през 2020 година, съобщи Асошиейтед прес.

Съд в Париж подреди Земур да заплати санкция от 10 000 евро и няколко хиляди евро обезщетение на организации, борещи се против расизма.

Процесът против него стартира през ноември по обвинявания в нанасяне на " обществена засегнатост " " подстрекателство към ненавист или принуждение " против група хора поради тяхната етническа, национална, расова или религиозна принадлежност. Делото беше обвързвано с негово изявление за децата мигранти, които идват във Франция, без да са придружавани от родители или настойници.

" Те са крадци, убийци, изнасилвачи... Ние би трябвало да ги отпратим... Тези хора ни костват пари ", съобщи той през септември 2020 година пред френска медия.

Земур, който и по-рано е бил признаван за отговорен за слово на ненавист, притегля последователи със своята антиислямска и антиимигрантска изразителност. Той е считан за един от главните противници на центристкия президент Еманюел Макрон на изборите през април. Макрон, който още не е удостоверил дали ще се кандидатира за втори мандат, е определян като любимец съгласно социологическите изследвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР