Френският катерач Ален Робер, известен като Човека паяк, изкачи тази

...
Френският катерач Ален Робер, известен като Човека паяк, изкачи тази
Коментари Харесай

Човекът паяк Ален Робер изкачи небостъргач в Хонконг, разпъна транспарант с призив за мир

Френският катерач Ален Робер, прочут като Човека паяк, изкачи тази заран небостъргач в Хонконг, с цел да разпъне транспарант с апел за мир в миг, когато някогашната английска колония е разтърсвана от най-тежката политическа рецесия от присъединението й към Китай и съвсем ежедневни демонстрации с апел за повече народна власт, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Петдесет и седем годишният французин изкачи 68-те етажа на небостъргача " Чун Кон Център " в централния финансов квартал макар горещото и влажно време. Той опъна транспарант, на който са изобразени знамената на Китай и Хонконг, а под тях две стиснати ръце - алена и жълта.

Небостъргачът принадлежи на най-богатия хонконгски магнат Ли Кашин, който през днешния ден прикани хората " да обичат Китай, Хонконг и себе си " в първото си обществено изказване за разрастващите се продемократични митинги, които седмици наред блокират живота в Хонконг и са предизвикателство за Китай. Посланието на Ли излезе като платена обява на първите страниците на огромните вестници в азиатския финансов хъб. Магнатът приканва хората " да овладеят гнева си с обич " и " да спрат насилието ". Подписът е " жител на Хонконг Ли Кашин ".

Китайският всекидневник " Глобал таймс " през днешния ден направи рядка асоциация с репресиите на площад Тянанмън, които са тематика табу в страната, с цел да подчертае, че възможна военна намеса в Хонконг няма да е повтаряне на клането от 1989 година

За през днешния ден и двата почивни дни в Хонконг са планувани нови демонстрации, излиза наяве от известия в обществените мрежи, съобщи ТАСС.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР