Френският железопътен оператор SNCF има 15 месеца да оправи отношенията

...
Френският железопътен оператор SNCF има 15 месеца да оправи отношенията
Коментари Харесай

Френският жп гигант SNCF се изправя срещу нова заплаха за легендарното TGV

Френският железопътен оператор SNCF има 15 месеца да оправи връзките с личния състав си и да се приготви за предизвикването на съперниците си на идния да бъде либерализиран пазар, написа Bloomberg.

Германската компания Deutsche Bahn и италианската Trenitalia са два от съперниците, които могат да застрашат доминaцията на именитата услуга TGV на SNCF при отварянето на бранша на високоскоростни влакови услуги от 2020 година, а операторите като частния Transdev евентуално ще се насочат към районния пазар от края на 2019 година

" Трябва да впрегнем цялата си сила, подготвяйки компанията за конкуренцията, да спечелим търговете и да завоюваме нови клиенти ", съобщи изпълнителният шеф на SNCF Гийом Пепи.

Това ще значи жп операторът да работи като " естествена " компания след съглашение за преструктуриране, което ще преобрази държавната SNCF, и ще схване метод " назад към основите " за възстановяване на точността и по-качествено обслужване на клиентите.

 Франция губи по €20 милиона дневно поради стачката в железниците
Франция губи по €20 милиона дневно поради стачката в железниците

Протестите дотук костват €100 милиона

Френският жп транспортьор се възвръща от лято на стачки, които му костват минимум 780 млн. евро. Протестите избухнаха вследствие на спорния проект на президента Еманюел Макрон за преструктуриране на компанията, който получи огромна поддръжка от френските законодатели.

Пепи съобщи, че чака личният състав да одобри политическата присъда, когато се завърнат от лятната си отмора, като прекратят интервала на трудово непокорство.

" Нямаме време, би трябвало да напредваме бързо. Всички елементарни играчи биха могли да се заинтересуват. Това зависи от техните цели - вътрешно или интернационално разширение ", изясни ръководителят.

Бюджетна марка

Франция разгласи предходната седмица разширение на железопътната мрежа като част от стратегия за вложения в превоза за 13.4 милиарда евро, с по-голям акцент върху дневните транспорти.

Междувременно SNCF ребрандира своите услуги от висок клас като InOui, като в това време вкарва по-евтина интервенция - Ouigo, която употребява влаковете TGV.

 Siemens и Alstom основават европейски колос в ж.п. промишлеността
Германия и Франция основават европейски колос в ж.п. промишлеността

Той ще се конкурира с китайския колос CRRC

Пепи поддържа обединяването сред Alstom и Siemens, което сега се преглежда от регулаторните органи, потвърждавайки, че то ще ускори европейското произвеждане на влакове против външната конкуренция.

Според ръководителя връзката Eurostar сред Англия и Франция, която се управлява от SNCF, няма да бъде прекратена от Обединеното кралство след Brexit. Офертата на компанията да ръководи влакове в бъдещата английска високоскоростна линия High Speed 2 демонстрира увереността в растежа там, добави той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР