Френският игрален филм Без дом“, по мотиви от едноименния роман

...
Френският игрален филм Без дом“, по мотиви от едноименния роман
Коментари Харесай

Излъчват благотворително за децата на Варна френския филм Без дом

 Френският игрален филм " Без дом “, по претекстове от едноименния разказ на Ектор Мало, ще бъде излъчен благотворително за децата на Варна на 12 октомври от 11 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна. Прожекцията се реализира по самодейността " Изкуството през днешния ден – за опциите на следващия ден “ на Фондация Св. Св. Константин и Елена.

Входът за всички фенове е свободен.

Филмът е за историята на 10-годишният сирак Реми, похитен от осиновителката си и поверен на сеньор Виталис – тайнствен пътуващ музикант. Реми научава какъв е суровият живот на акробата и е заставен да пее, с цел да печели хляба си. Придружен от вярното си куче Капи и дребната маймунка Джоли-Кори, дългото пътешестване на Реми през Франция, съпроводено с голям брой срещи и другарства, го води до разкриването на тайната на неговия генезис.

Благотворителната прожекция е в поддръжка на повече от 100 децата от ЦНСТ " Изгрев “, ЦНСТ " Другарче “ и ЦСОП " Св. Св. Кирил и Методий “ в с. Кривня – институции, които Фондация " Св. Св. Константин и Елена “ от години подкрепя с начинания и планове за подобряването на качеството на живот на децата, за тяхното просветително и креативно развиване, социализация и интеграция. Децата от домовете ще са специфични посетители на прожекцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР