Френският град Тулуза ще се присъедини към списък от няколко

...
Френският град Тулуза ще се присъедини към списък от няколко
Коментари Харесай

Все повече градове във Франция въвеждат изискването за носене на маски на открито

Френският град Тулуза ще се причисли към лист от няколко десетки общини, които вкарват носенето на маски навън, в миг, когато научният съвет, който дава насоки на държавното управление, предизвестява за втора вълна на епидемията, съобщи Франс прес.

От през днешния ден в четвъртия по величина град във Франция, маските ще бъдат наложителни в няколко доста оживени квартала, където "хигиенните правила се съблюдават неприятно ", изясни префектурата От Гарон.

Франция стартира да тества за COVID-19 идващите от 16 страни

Това решение идва след увеличение на случаите на заразяване с ковид в департамента, по-специално измежду хората сред 20 и 30-годишна възраст, съгласно здравните управляващи.

От през вчерашния ден маските са наложителни навън в редица френски градове като Ница и Лил, или също в туристическите градове Биариц или Сен Мало в западната част на страната.

В Ница бяха ситуирани високоговорители, с цел да приканват хората да съблюдават възбраната за събирания и да им припомнят за това ново обвързване.

Пътувайки през днешния ден до Тулон, в югоизточната част на страната, президентът Еманюел Макрон настоя за потребността от използване на хигиеничните правила.

"Все още сме в интервал на пандемия от Ковид-19 и по тази причина е значимо да продължим да съблюдаваме хигиеничните правила, да носим маски, постоянно да мием ръцете си с дезинфектант и да бъдем деликатни ", сподели той.

От края на юли в страната е надхвърлен прагът от 1000 новозаразени на ден.

През последните дни броят на пациентите в интензивните отделения се усилва, за първи път от 9 април. В тежко положение се намират 384 пациенти, по отношение на над 7000 в пика на епидемията.

Общо 30 294 души са умряли от Ковид-19 във Франция от началото на пандемията в страната, показва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР