Френският гигант BIC планира да инвестира 2,6 милиона евро до

...
Френският гигант BIC планира да инвестира 2,6 милиона евро до
Коментари Харесай

Най-големият производител на химикалки в света влага €2,6 милиона в офиса си в София през 2020-а

Френският колос BIC възнамерява да влага 2,6 милиона евро до края на 2020 година в първия си център са споделени услуги, който се намира в София. Досега вложенията в офиса в България възлизат на 1,5 милиона евро.

За производителят на писалки, запалки и самобръсначки у нас работят към този момент е над 130 души, като до 2021 година чака екипът ѝ да доближи 230 души. Това стана ясно по време на формалното разкриване на BIC Services Sofia.

Първоначално екипът в София ще се занимава с aдминиcтpaтивни и финaнcoви дeйнocти зa пaзapитe в Eвpoпa, ĸaтo в бъдeщe ce oчaĸвa дa ce пoĸpивaт пoдoбни ycлyги и зa cтpaнитe в Близĸия Изтoĸ и Aфpиĸa, ĸъдeтo мeждyнapoднaтa гpyпa oпepиpa.

" Нашият център ще консолидира административните задания и действия на компанията в областта на финансите, счетоводство и доклад, транзакции и доставяне, обслужване на клиенти и други корпоративни услуги в Европа ", това разяснява по време на формалното разкриване на BiC Services Sofia Георги Менев.
 Георги Манев с посланика на Франция Флоранс Робин и ръководителя на Френско-българската комерсиална Камара Стефан Далайе
Източник:

Георги Манев с посланика на Франция Флоранс Робин и ръководителя на Френско-българската комерсиална Камара Стефан Далайе

" До края на годината вложенията на BIC ще стигнат общо 2,6 милиона евро, като спомагателните инвестиции ще бъдат употребявани за разширение на екипа ни. А плануваните ни годишни разноски възлизат на 9 милиона евро ", добави още той.

" Фокусираме се върху вложения, които ще ни оказват помощ да достигнем дълготраен резистентен напредък. Избрахме София поради икономическата непоклатимост тук и опцията да намерим висококвалифицирани експерти. Изграждането на офиса ни и наемането на хора се случи период даже и в комплицираната обстановка с корона вируса ", уточни от своя страна основният изпълнителен шеф за цялата група BIC Гонзалв Бик.

По думите на основния административен шеф на групата Чарлс Морган първият офис за споделени услуги ще бъде фактор за развиването на бъдещия операционен потенциал на интернационалния производител.

От управлението на интернационалната компания се стопират на концепцията за основаването на подобен център за споделени услуги преди 2 години. Тогава те търсят локация за офиса си, която да има директна и лесна връзка с централата, намираща се във Франция, както задоволително експерти и свободни офис пространства. Сред обсъжданите благоприятни условия, преди София да бъде определена, са страни от Централна, Източна и Югоизточна Европа.

BIC е учредена преди 75 години. Към днешна дата тя е най-големият производител на писалки в света. Сред другите ѝ артикули са самобръсначки и запалки. Марката е позната в 160 страни, а по 31 милиона продукта под нейния бранд се продават всеки ден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР