Френският финансов министър Брюно льо Мер смята, че ЕС е

...
Коментари Харесай

Франция и Германия настояват за бързо одобрение на плановете за възстановяване

Френският финансов министър Брюно льо Мер счита, че Европейски Съюз е " изгубил прекалено много време " при правенето на проекта за възобновяване от корона рецесията в размер от 750 милиарда евро. Германия и Франция направиха взаимно предложение за бързо утвърждение в Брюксел на разходните стратегии на страните членки на съюза. През предходната година двете страни предложиха основаването на фонда и след дълги договаряния той беше признат през лятото от Европейска комисия и държавните управления. От тогава обаче подготовката на проектите тече постепенно, което отсрочва във времето опцията за в допълнение финансиране на възобновяване на европейската стопанска система, която беше тежко наранена от пандемията.

" Бяхме доста ефикасни предходната година при приемането на проекта за възобновяване и при решението за издаване на общ дълг, съобщи Льо Мер по време на видео конференция дружно с немския си сътрудник Олаф Шолц във вторник. " Оттогава загубихме прекалено много време. Китай възобнови своя напредък. Съединени американски щати процъфтява. Европейски Съюз би трябвало да остане в конкуренцията ", декларира френският финансов министър, представен от Financial Times.

Шолц заяви, че Германия и Франция, както и Италия и Испания показват своите национални оферти в Брюксел тази седмица и задачата е да повдигнат интеграцията на Европейски Съюз " на ново равнище ".

от служебното държавно управление. Правителството в оставка на Борисов в последна сметка реши да изпрати документа за 12.6 милиарда лева за предварителна оценка към Европейска комисия.

Германското държавно управление съобщи, че 90% от 26 милиарда евро, които чака да получи от фонда за възобновяване, ще се вложат в вложения за опазването на климата и цифровизацията, две области, в които най-голямата европейска стопанска система изостава.

" Днес е добър ден за Европа ", разгласи Шолц. " Фондът за възобновяване на Европейски Съюз дава опция на всички страни от Европейски Съюз да приложат ограничения, с цел да излязат по-силни от рецесията. Сега можем да предприемем обединени дейности, с които да създадем Европейски Съюз по-силен, учреден на взаимност и кадърен за бъдещето. Германският проект за възобновяване изпраща явен сигнал в интерес на дейностите по климата, дигитализацията, растежа и работните места ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР