Френският евродепутат Пиер Ларутюру започна днес гладна стачка, за да

...
Френският евродепутат Пиер Ларутюру започна днес гладна стачка, за да
Коментари Харесай

Френски евродепутат обяви гладна стачка с искане да се увеличи бюджетът на ЕС |

Френският евродепутат Пиер Ларутюру стартира през днешния ден гладна стачка, с цел да сигнализира жителите за орязванията на бюджета на Европейски Съюз в областите климат и опазване на здравето, както и за въвеждането на амбициозния налог върху финансовите преводи, съобщи Агенция Франс Прес.

" Ще остана в Народното събрание денем и през нощта без да се храня, с цел да заклеймя този скандал: хората не си дават сметка, само че вървим към обстановка, при която няма да има повече пари за климата, опазването на здравето, както и никакви съществени ограничения за заетостта " в идващия европейски бюджет, съобщи Ларутюру пред Агенция Франс Прес. 

Единственото решение е да се усилят личните средства на Европейски Съюз с същински налог върху финансовите преводи, който ще разреши да се финансира проектът за възобновяване и да се обезпечат пари за опазването на здравето и за битката с климатичните промени, акцентира 56-годишният Ларутюру, който е член на групата " Социалисти и демократи " и е докладчик по бюджета за 2021 година.

През юли европейските ръководители утвърдиха проект за възкръсване след Ковид-19 на стойност 750 милиарда евро, финансиран от заеми и от европейски бюджет от 1,07 трилиона евро за интервала 2021-2027 година.

Евродепутатите, чието утвърждение на бюджета е наложително, упорстват за 39 милиарда евро в допълнение за редица стратегии - от образованието до проучванията, които бяха подценени в предлагането за бюджета на страните членки. Ако евродепутатите блокират текста, това би могло да забави проекта за възкръсване, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР