Френският енергиен гигант Total и партньорите му OMV Offshore България

...
Френският енергиен гигант Total и партньорите му OMV Offshore България
Коментари Харесай

Започва третият проучвателен сондаж в черноморското находище Хан Аспарух

Френският енергиен колос Total и сътрудниците му OMV Offshore България и Repsol България започват третото дълбоководно сондиране в черноморското находище " Блок Хан Аспарух " край Варна, осведоми Seenews.

Третия изследователски сондаж - " Мелник-1 " демонстрира уговорката на компанията да изследва цялостния въглеводороден капацитет на блока, сподели Кевин Ханафорд, общоприет управител на Total България.

Платформата Noble Globetrotter II, с която се организираха сполучливо първите две проучвателни интервенции за Полшков-1 и Рубин-1, ще бъде употребена още веднъж.

Total има 40% дял в плана, до момента в който сътрудниците му OMV и Repsol имат лични дялове от по 30%.

През март българското държавно управление удължи с 2 години разрешителното на Total, OMV и Repsol за изследване на петрол в " Хан Аспарух ". През двете години фирмите ще правят спомагателни геофизични действия на обща стойност 3 милиона евро (3,7 милиона долара) в блока, по данни на държавното управление.

Блокът " Хан Аспарух " е ситуиран надълбоко в западната част на Черно море и покрива повърхност от 14 220 кв. км с дълбочина на водата до 2200 м.

Компаниите завоюваха позволение за изследване и създаване на находищата от петрол и газ в блока " Хан Аспарух " през 2012 година Съгласно изискванията на контракта те се ангажираха да влагат над 1 милиард евро в процеса на изследване на природния газ, до момента в който България ще получи 40 млн. евро под формата на бонусни заплащания от договорката, съгласно данните на Министерство на стопанската система. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР