Френският енергиен гигант EDF иска от правителството на Великобритания да

...
Френският енергиен гигант EDF иска от правителството на Великобритания да
Коментари Харесай

Френската EDF иска държавна гаранция за британската АЕЦ „Сайзуел Си“


Френският енергиен колос EDF желае от държавното управление на Англия да подсигурява помощ при положение, че планът за създаване на АЕЦ „ Сайзуел Си “ с приблизителна стойност от 20 милиарда лири надвиши бюджета. Компанията е съобщила това на евентуалните вложители на плана, предава Sunday Times.

EDF цели да реализира съглашение, аналогично с това за градежа на тунела под Темза в централен Лондон - Thames Tideway Tunnel. В договорката за тунела, в която е прибавен моделът за Регулаторна база на активите (RAB), английското държавно управление е поело ангажимент за в допълнение финансиране, в случай че строителните разноски надвишават бюджета с повече от 30%.

От Sunday Times акцентират, че в случай че същият модел се употребява при построяването на АЕЦ „ Сайзуел Си “, сметките за битова електрическа енергия ще се усилят с към 6 лири годишно. Според EDF обаче, като понижава рисковете за частните вложители, даването на гаранции по-скоро ще понижи сметките за електричество заради по-ниските разноски за финансиране.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР