Френският бюджетен дефицит догодина вероятно ще надхвърли тавана от 3

...
Френският бюджетен дефицит догодина вероятно ще надхвърли тавана от 3
Коментари Харесай

Френският бюджетен дефицит може да надхвърли 3,4% през 2019 г.

Френският бюджетен недостиг следващата година евентуално ще надвиши тавана от 3 % от брутния вътрешен артикул (БВП), избран от Европейски Съюз, и ще доближи 3,4 %, сподели пред в. " Журнал дю диманш " ръководителят на Националното заседание Ришар Феран.

 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Chen Yichen
Очакванията са, че Франция ще наруши правилото за недостига в еврозоната, откакто президентът Еманюел Макрон направи отстъпки под натиска на антиправителствени митинги по-рано този месец, отваряйки дупка от 10 милиарда евро (11 милиарда евро) в бюджета.

Поемаме отговорността да имаме по-висок от предстоящото недостиг, евентуално 3,4 % от Брутният вътрешен продукт, уточни той.

Говорител от френското министерство на стопанската система отхвърли да разяснява новината.

Макрон разгласи повишение на заплатите за най-бедните служащи и понижаване на налозите за множеството пенсионери, пробвайки се да успокои митингите на " жълтите жилетки ", продължаващи към този момент близо месец. Преди оповестените от Макрон ограничения се очакваше недостиг от 2,8 % през 2019 година.

Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси сподели в четвъртък, че прекосяване на прага от 3 % при недостига на Франция може да бъде признато, в случай че е краткотрайно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР