Френският бизнесмен Бернар Арно днес е най-богатият човек в Европа

...
Френският бизнесмен Бернар Арно днес е най-богатият човек в Европа
Коментари Харесай

Запознайте се с Бернар Арно - най-богатият европеец, който притежава $80 милиарда

Френският предприемач Бернар Арно през днешния ден е най-богатият човек в Европа със положение, изчислявано на 80,8 милиарда $, съгласно Bloomberg.

Той съумява да стигне дотук с помощта на производител номер 1 на първокласни артикули в света - колосът LVMH, в който влизат лъскави марки, като Luis Vuitton, Dom Perignon, TAG Heuer и още доста други.

По богатсво Арно се подрежда единствено след Джеф Безос, Бил Гейтс и Уорън Бъфет.

69-годишният французин става ръководител и основен изпълнителен шеф на LVMH през 1989 година. Той ръководи 96,5% от Christian Dior, която от своя страна управлява 41% от колоса.
 Арно с щерка си Делфин и брачната половинка си Хелене
Източник:

Арно с щерка си Делфин и брачната половинка си Хелене

В групата на LVMH влизат 70 компании, които продават разнообразни първокласни артикули. За 2018 година приходите й възлизат на 53 милиарда $.

Бернар Арно идва от френския град Рубе и учи инженерни науки в влиятелното висше инженерно учебно заведение Екол политекник в Париж.

След като приключва, той стартира да работи за строителната компания на татко си преди през 1984 година да стане изпълнителен шеф на Financiere Agache - холдингова компания с портфолио от многочислени първокласни марки.
 Арно с щерка си, двама от синовете си и с дизайнера Карл Лагерфелд
Източник:

Арно с щерка си, двама от синовете си и с дизайнера Карл Лагерфелд

Той ръководи своята бизнес империя дружно с четири от петте си деца. Дъщеря му Делфин е вицепрезидент на Louis Vuitton. Синът му Антоан е началник на марката за мъжка мода Iabel Berluti.

И още малко забавни обстоятелства за живота на Бернар Арно:
Втората му брачна половинка, Хелене Мерсие, е известна канадска пианистка; Бернар съумява да я впечатли, като свири за нея Шопен и творби на други типичен композитори; Двамата живеят в един от първокласните квартали на Париж на левия бряг на Сена; В дома си имат богата сбирка от творби на изкуството, включваща картини на Пабло Пикасо и Анди Уорхол.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР