Френският автомобилостроител Renault отбеляза рекордна загуба от 7,29 млрд. евро

...
Френският автомобилостроител Renault отбеляза рекордна загуба от 7,29 млрд. евро
Коментари Харесай

Renault регистрира рекордна загуба от 7,3 млрд. евро

Френският автомобилостроител Renault означи рекордна загуба от 7,29 милиарда евро загуба за първата половина на годината, съобщи Ройтерс. Това е сензитивно по-зле от упованията на анализаторите, които бяха за 5 милиарда евро загуба.  

Заради световната пандемия продажбата на компанията са се сринали с 35% на годишна база.

„ Въпреки че обстановката е невиждана, тя не е дефинитивна. Имам цялостната убеденост, че групата има опцията да се възвърне “, съобщи новият изпълнителен шеф на Renault Лука де Мео.

Въпреки че всички производители на коли означиха забележителен спад в продажбите през първата година на 2020 година, алиансът сред Renault и Mitsubishi, Nissan се показва сензитивно по-зле поради ниските маржове на облага и абсурда към основателя на алианса Карлос Гон, който избяга от японското правораздаване и сега е търсен от Интерпол. Негативният резултат от представянето на Nissan дава отговор на 4,8 милиарда евро от загубите на Renault, заяви френската компания.

За съпоставяне Peugeot разгласява близо 600 млн. евро облага за същия интервал, което се дължи главно на усъвършенстваните разноски на компанията, която може да излиза на облага даже когато работи на 50% от потенциала си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР