Френският автомобилен производител Renault отчете спад от 19,2% на първото

...
Френският автомобилен производител Renault отчете спад от 19,2% на първото
Коментари Харесай

Renault отчете спад с над 19% на приходите за първото тримесечие

Френският авто производител Renault регистрира спад от 19,2% на първото тримесечие до 10,13 милиарда евро (10,97 милиарда долара) и съобщи, че към момента е рано да се прави оценка какво въздействие ще окаже рецесията с коронавируса върху облагите му тази година. 

Автомобилната група, която към този момент анулира дивидентите си и спря финансовата си прогноза, е мощно наранена от здравната рецесия, защото търсенето на коли се срутва, до момента в който доста дилъри и индустриални обекти са затворени, осведоми Ройтерс. 

През интервала януари-март Renault е продал повече коли в Русия, в сравнение с родния си пазар поради спада в търсенето в Европа. Въпреки това групата леко се възползва от ценовия резултат върху продажбите след стартирането на по-скъпи модели в жанр SUV като Renault Captur, само че това не беше задоволително, с цел да компенсира размера.

Renault показва, че има 10,3 милиарда евро ликвидни резерви в края на март или с 5,5 милиарда евро по-малко, в сравнение с в края на 2019 година Първото тримесечие обичайно е интервал, когато производителите на коли употребяват пари, с цел да натрупат ресурси. 

Очаква се Renault да актуализира вложителите в тактиката си за подсилване на алианса си с японския Nissan доникъде на май с детайлности за понижаване на разноските и взаимни проекти за закупуване. Двете компании бяха към този момент под напън преди коронавирусната рецесия заради спиране на търсенето на разрастващите се пазари на фона на огромно предизвикателство за нововъведения на коли с по-малко замърсяване.

От Renault оповестиха, че търсят начини да рестартират производството си, където е допустимо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР