Френският актьор Морис Барие, на 87 г., почина от последствия

...
Френският актьор Морис Барие, на 87 г., почина от последствия
Коментари Харесай

Френският актьор Морис Барие почина от коронавурус

Френският артист Морис Барие, на 87 година, умря от последици от болест с новия ковид, заяви ТАСС, като се базира на радио " Франс енфо ".

Преди няколко дни Барие бил диагностициран като притежател на ковид, до момента в който бил на лекуване в болница в град Монбар.

Племенникът му Жереми Манес написа в туитър, че артистът се е заразил в болничното заведение, където бил настанен по друга причина.

Барие играе в над 50 кино лентата, снимал е дружно с Ален Делон, Жан-Пол Белмондо, Жан Габен, Пиер Ришар, Жерар Депардийо. Дебютът му в киното е през 1966 година с кино лентата " Завземането на властта от Луи XIV " на Роберто Роселини, където извършва ролята на Д`Артанян.

Актьорът закупи необятна популярност през 1972 година с ролята си в комедията " Високият рус мъж с черната обувка ", където играе дружно с Пиер Ришар, Мирей Дарк и Жан Рошфор. През 1973 година той се снима в драмата " Двама мъже в града " с Ален Делон и Жан Габен, добавя Българска телеграфна агенция.

През 90-те години на предишния век Барие се снима по-рядко и играе главно в театъра. През 1998 година е почетен с премията " Молиер " за ролята си в спектакъла " Дванадесет ядосани мъже ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР