Френският актьор Жерар Депардийо, който стана руски гражданин, за да

...
Френският актьор Жерар Депардийо, който стана руски гражданин, за да
Коментари Харесай

Жерар Депардийо ще изиграе Леонид Брежнев във филм за Пражката пролет

Френският артист Жерар Депардийо, който стана съветски жител, с цел да избегне високите налози в родината си, ще изиграе руския водач Леонид Брежнев във филм, чието деяние се раздвива по време на Пражката пролет през 1968 година, съобщи " Холивуд рипортър ".

По сюжета на кино лентата, който още няма заглавие, работи хърватският публицист Карол Хлавка. Режисьор ще бъде Лордан Зафранович. Главно настоящо лице в лентата ще бъде водачът на Чехословакия Александър Дубчек, който през 1968 година инициира акция за реформиране на комунистическия режим, избрана като " комунизъм с човешко лице ". Брежнев жестоко потушава опита за смяна, изпращайки руски танкове в Чехословакия.

Бюджетът на кино лентата е 10 млн. евро и се чака той да бъде пуснат по кината през 2021 година Продуцентът на заглавието Андрей Антонио Лека съобщи пред чешкото радио Frekvencе 1, че Депардийо към този момент е подписал контракта си и ще изиграе Брежнев. Той добави, че " международно прочут " артист ще влезе в ролята на Дубчек, само че отхвърли да даде повече информация, защото договарянията не са приключили.

Депардийо стана съветски жител при започване на 2013 година посредством декрет на съветския президент Владимир Путин. В момента по документи той е гражданин на Новосибирск. Първоначално беше регистриран в Саранск, столицата на Република Мордовия в Централна Русия. Миналото лято обаче локалният съд съобщи, че Депардийо има неплатени налози. Според съветските закони данъчните управляващи могат да конфискуват собствеността на длъжниците, само че артистът не има парцели в региона на Мордовия.

Единственото имущество, за което е известно, че принадлежи на Депардийо в Русия, е първокласен апартамент в Грозни, столицата на Чечня, подарен му от чеченския президент Рамзан Кадиров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР