Френският актьор, и руски гражданин, Жерар Депардийо (на френски: Gérard

...
Френският актьор, и руски гражданин, Жерар Депардийо (на френски: Gérard
Коментари Харесай

Жерар Депардийо прие православната вяра

Френският артист, и съветски жител, Жерар Депардийо (на френски: Gérard Depardieu) се е покръстил и е приел православието в църквата " Св. Александър Невски ", която се намира в историческия център на Париж, оповестява кореспондентът на ТАСС във френската столица, като се базира на информация от църковното настоятелство.

" В нашата черква в петък вечер се състоя кръщенето на Жерар Депардийо ", съобщил представител на църквата. Той отбелязал, че на церемонията са участвали близки другари на актьора.

Представителят на храма споделил, че " не може да каже името, което Депардийо е получил при кръщенето ". " Това беше ненадейно събитие, само че доста прелестно ", е отбелязал свещеннослужителят. Но е подчертал, че към този момент не може да заяви други детайлности за церемонията.

В своята дълга кариера Депардийо, който в този момент е на 71 година, се е снимал в 200 кино лентата, включително и в руско-френската картина за Григорий Разпутин, а е играл разнообразни функции и в театъра. Той почетен с разнообразни награди, в това число и " Златен глобус ", като в биографията си има и награди от Венецианския и Московския интернационалните кинофестивали.

В отговор на планувания за 2013 година от държавното управление на президента Франсоа Оланд ексклузивен налог върху най-богатите французи, през декември 2012 година Депардийо се реалокира да живее в прилежаща Белгия, а по-късно през същия месец афишира обществено, че счита да се откаже изобщо от френското си поданство. На 3 януари 2013 година Депардийо става съветски жител, откакто президентът Владимир Путин подписва специфичен декрет за задачата.

Държавният глава на Русия тогава изясни решението за даване на съветско поданство със заслугите на Депардийо към съветската просвета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР