Френският актьор и продуцент Кристоф Ламбер ще оглави журито на

...
Френският актьор и продуцент Кристоф Ламбер ще оглави журито на
Коментари Харесай

Кристоф Ламбер ще оглави журито на CineLibri

Френският артист и продуцент Кристоф Ламбер ще оглави журито на петото юбилейно издание на интернационалния кино-литературен фестивал CineLibri, оповестиха неговите уредници.

Френският артистът не идва за първи път в България, като до момента визитите му са били най-вече във връзка със служебни задължения. През 2012 година той бе посетител на премиерата на кино лентата на Ники Илиев " Чужденецът ", в който френският артист играе ролята на бащата на основния воин Жерар.

Церемония по награждаване на носителите на оценки за най-талантлива литературна акомодация ще е от 19 ч. на 13 октомври в зала 1 на НДК и ще бъде съпроводена с премиерна прожекция на кино лентата " Тази, която не съм " (2019) с участито Жулиет Бинош. Френско-белгийската продукция на режисьорката Сафи Небу е издържана в жанр " драмеди " и третира настоящата тематика за сантименталните запознанства в интернет. Филмът е акомодация по разказ на Камий Лоранс.

 Кадър от кино лентата
© CineLibri

Кадър от кино лентата " Тази, която не съм "

Кристоф Ламбер става прочут през 1984 година с присъединяване си в номинирания за " Оскар " филм " Тарзан от рода Грейстоук ". Две години по-късно му поверяват облика на безсмъртния шотландски войник Конър Маклауд. За ролята си в " Метро " (1985) на Люк Бесон, където си партнира с Изабел Аджани, Ламбер печели премия " Сезар ". Известен е и с функциите си в " Сицилианецът " (1987) на Майкъл Чимино, " Да убиеш духовник " (1988) на Агнешка Холанд, " Аз те обичам " (1986) на Марко Ферери, " Годината на дивия заек " (2006) по романа на Арто Паасилина и други През последните години се изявява най-вече като продуцент.

Конкурсната стратегия на петото издание на CineLibri тази година включва 11 кино лентата, въодушевени от разнородни по темперамент литературни творби. Сред актьорите, които ще забележим в тях на огромния екран, са Хана Шигула, Катрин Деньов, Бруно Ганц, Никол Кидман, Ръсел Кроу, Харви Кайтел, Тони Сервило, Валерия Голино.

Билетите за събитието на 13 октомври са в продажба на уеб страницата на CineLibri и на касата на НДК на цена 10 лева до 18 септември и постоянна цена от 12 и 15 лева по-късно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР